088 9 929 591 abiproekti@gmail.com
6

Описание на проекта

Жилижната сграда е ситуирана в с.Червен, Общ. Русе

Сградата представлява частично двуетажна постройка без сутерен. На първия етаж са разположени: спалня , коридор, килер, тоалетна и всекидневна с кухня. Вторият етаж се достъпва през всекидневната по вътрешни стъпала. На втория етаж са разположени спалня с балкон , баня с тоалетна и детска спалня.

Сградата ще се изпълни по класически монолитен начин. Всички стени са от керамични тухли с дебелина 25cm. От външната страна ще се положи изолация 10cм от XPS с височина 60cm и изолация 10cm от EPS в останалата част. Финишното покритие се предвижда от силиконова мазилка. От вътрешната страна ще се положат гипсокартонови плоскости.

Пода представлява стоманобетонова настилка 12cm под която е положено полиетиленово фолио и XPS 5cm. Над него се полага изолационно фолио, XPS 3cm, изравнителна замазка с тръбна разводка и подово покритие.

Покривът на сградата се състои от два едноскатни покрива с наклони на по-ниския покрив 20о и на по-високия 18о .Покривите са решени чрез метални профили и в корнизната част са от дървени греди. Представляват стоманени профили – от долната страна на пояса са монтират дървени летвички с дебелина 2cm върху които се захващат гипсокартоновите плоскости. В сечението на металните греди се полага изолация от минерална вата 15cm. Над тях се монтира плътна обшивка от OSB 1,8cm, полага се каменна вата 5cm Rockwool 60кг/м3, изпълнява се плътна обшивка от OSB 0,8cm, полага се пароизолация, двойна летвена скара и керамични керемиди

Детайли

  • Застроена площ, кв.м: 90.66
  • Разгъната застроена площ, кв.м: 144.14
  • Етажи: 2
  • Подово отопление чрез термопомпа